O nama

O nama

title-line

Dejan Zdravković je rođen 1987. godine. Po obrazovanju je diplomirani likovni umetnik.

Firma Dejan-Art osnovana je 2015. godine, bavi se izradom autorskih umetničkih dela, skulptura i slika, kao i izradom istih po narudžbini.

Do sada je izrađen veliki broj naručenih skulptura, kako za pojedince tako i za firme i za javna mesta poput trgova i parkova.

Skulpture vajamo ručno, koristimo najkvalitetnije alate i materijale, a svaka skulptura je unikat. Jedino u slučaju da želite više istih skulptura od poliestera, izrađuje se kalup koji neće biti korišćen za druge klijente.

Na instagram profilu možete videti kako izgleda proces vajanja, koje skulpture su trenutno dostupne za kupovinu, kao i na kojim projektima trenutno radimo.

PODACI FIRME:

Naziv: DEJAN ZDRAVKOVIĆ PR UMETNIČKO STVARALAŠTVO DEJAN-ART KUŠILjEVO

Adresa: KRALJA PETRA 26, 35226 Kušiljevo

Matični broj: 64030671

Poreski broj (PIB):        109234072

Neki od prethodnih projekata:

 

Za još radova pogledajte galeriju naručenih radova ili autorskih radova .

Česta pitanja

Kako naručiti skulpturu?

Ukoliko imate konkretnu ili uopštenu ideju o skulpturi koju bi naručili, skulptura će biti izrađena u skladu sa Vašim željama. Čak i ako nemate ideju, vajar će u saradnji sa Vama osmisliti adekvatan dizajn skulpture.

Za sve informacije nas slobodno kontaktirajte.

Koliko košta naručivanje skulpture?

Cena skulpture zavisi od nekoliko faktora. Na cenu najviše utiču materijal koji je korišćen za izradu, dimenzije skulpture i količina detalja. Na primer, skulptura crtanog junaka imala bi nižu cenu od realističnog izgleda čoveka ili životinje.

Cena može biti niža ukoliko naručite više od jedne skulpture.

Kojih dimenzija može biti skulptura?

Veličina skulpture zavisi od narudžbine, može biti u prirodnoj veličini ili nekoliko puta veća. Minimalna dimenzija skulptura koje možete naručiti je 30 cm, što se tiče velikih dimenzija, ne postoji limit ali je potrebno skulpturu naručiti bar nekoliko meseci unapred.

Da li skulptura može biti izmenjena tokom izrade? 

Najbolje je da izgled skulpture bude konkretno određen pre same izrade. Preporučujemo da naglasite sve specifične zahteve koje imate tokom dogovora.

Ukoliko tokom izrade skulpture imate želju da skulptura bude izmenjena, to može uticati na cenu i rok izrade skulpture. Izmene se dodatno naplaćuju u zavisnosti od vremena koje je potrebno uložiti u ovaj proces.

Koliko traje izrada skulpture?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od same skulpture (materijala, dimenzija i kompleksnosti). Okvirno vreme izrade skulptura je od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Često je neophodno da skulptura bude naručena nekoliko meseci unapred, zbog drugih unapred ugovorenih poslova. Za sve informacije nas slobodno kontaktirajte.

Šta sve može da se naruči?

Dekorativne skulpture (uređenje enterijera, poslovnog prostora, luksuzno opremljenih prostora)

Novogodišnja dekoracija trgova i parkova

Skulptura za trgove ( spomenik, bista)

Rekviziti za filmove, serije, pozorište

Scenografija

Ljudske figure, portret

Životinje i mitska stvorenja, likovi iz filmova i slično

Reprodukcija

MATERIJALI

Koji materijali se koriste za izradu skulptura?

Izbor materijala utiče na izgled skulpture, ukupnu cenu, mogućnost da bude postavljena na otvorenom ili samo u zatvorenom prostoru, kao i na potrebno vreme izrade skulpture.

Ukoliko niste sigurni od kog materijala želite da Vaša skulptura bude, kontaktirajte nas i dogovorićemo se oko svih detalja.

Poliester (Fiberglass) – pogodan je za izradu skulptura koje su postavljene na otvorenom. Izuzetno je otporan na sve vremenske uslove, postojan i čvrst.

Fiberglas je složeni materijal od staklenih niti međusobno povezanih sintetskom smolom. Ovo je kompozitni materijal koji je otporan na sve vremenske uslove kao i temperaturna kolebanja.

Zbog dobrih mehaničkih svojstava (čvrstoće i elastičnosti) i otpornosti na hemijske uticaje, uveliko se primenjuje u raznim proizvodnim granama (brodogradnji, automobilskoj industriji, avio industriji, izradi sportske opreme i mnogim drugim).

Zahvaljujući brzoj izradi kao i ceni koja je pristupačnija od bronze, fiberglas se koristi za izradu spomenika u celom svetu. Skulpture izrađene od ovog materijala su vrlo postojane i izuzetno trajne.

Skulpture od poliestera se takođe mogu iskoristiti za izlivanje u bronzi.

Drvo – skulpture koje su izrađene od drveta pogodne su za enterijer ili za otvoreni prostor koji je zaštićen od padavina.

Za konstrukciju skulpture se koristi gvozdena armatura, kada je to potrebno za sigurnost i čvrstinu skulpture (recimo kod skulptura većih dimenzija, postavljenih na otvorenom). Takođe se za izradu koristi i stiropor kao i drugi materijali.

Da li skulptura može izgledati kao da je izrađena od bronze?

Skulptura koju naručite može biti imitacija bronze, odnosno, skulptura koja je izrađena od poliestera može biti obojena tako da izgleda kao bronza. Takođe, originalna skulptura se može iskoristiti za izradu bronzane skulpture čak i nakon što je godinama bila postavljena na otvorenom.

SerbiaEnglish